Skal der nyt loft til? Når man skal bygge nyt eller renovere er loftet et vigtigt element. Én ting er hvilken type loft du godt kunne tænke dig, en anden ting er hvilke materialer og design der passer ind til din nuværende bolig eller din boligs vision. Skal der være synlige spær og bjælker, en glat overflade eller måske træ- eller listeloft. Vi guider dig gennem hele processen, fra planlægningen til udførelsen af dit nye loft.

 

DET RIGTIGE LOFT TIL DIN BOLIG

Mange overvejelser skal gøres, når man begynder at planlægge sit nye loft. Nu til dags er mulighederne for lofttyper mangedoblet, i modsætning til hvis man blot kigger 40-50 år tilbage. I gamle dage var trælofter det typiske valg, ikke mindst på grund af tidens trends, men også prisen og tilgængeligheden af denne lofttype.

 

Flere og flere boligejere, ønsker at være med indover, når der skal tages vigtige valg omkring boligen og vi ser især, at mange har specifikke ønsker til typer, materialer og design af loftet. Det er yderst moderne at have et loft til kip, men netop denne type kræver at man tænker lyddæmpende elementer med ind i processen. Når man har loft med kip, ændres formen af rummet og akustikken bliver påvirket - her anbefaler vi at man benytter enten gipsplader eller troldtektplader til loft for at minimere støj.

Det handler i al sin enkelthed om at kombinere design, funktionalitet og pris, når man vælger sit nye loft. Hos os har vi mange års erfaring med både renovering og nyt loft. 
 

HVILKE TYPER LOFTER FINDES DER?

Som nævnt tidligere findes der i dag et hav af muligheder inden for lofter. Det gælder både valg af materialer og hvilket design man ønsker sig. Nedenfor er en kort opsummering af hvilke lofttyper vi typisk hører vores kunder efterspørge

Gipslofter, det kan være med eller uden akustikelementer

Klassisk trælisteloft

Troldtekt, også kaldet for træbetonplader

Pudset loft, som typisk ses i ældre hjem
 

LYDDÆMPENDE LOFT SOM SMART FUNKTIONALITET

Det er blevet ekstremt moderne at tænke funktionalitet ind i sine lofter. Flere og flere vælger et lyddæmpende loft til boligen. Ikke nok med at disse lofttyper tjener et akustisk formål, så formår materialer også at gøre førnævnte funktionalitet en vigtigt del af designet. Her tænkes især på de moderne træpaneler eller troldtekt loft 
 

HVAD SKAL ET NYT LOFT KOSTE?

Mange håndværkere giver ofte en pris ud fra kvadratmeter og materialetype. Vi vil rigtig gerne høre dine tanker og ønsker til dit nye loft, og vi vil også gerne rådgive dig, sådan at du føler dig godt klædt på.